Κυριακή 14 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολύμορφες παρεμβάσεις στήριξης των μεταναστών

Παιδιά Ελλήνων και μεταναστών εργατών απασχολούνται δημιουργικά στο τριήμερο εκδηλώσεων του ΚΚΕ, στο Πάρκο ΦΙΞ
Παιδιά Ελλήνων και μεταναστών εργατών απασχολούνται δημιουργικά στο τριήμερο εκδηλώσεων του ΚΚΕ, στο Πάρκο ΦΙΞ
Το ΚΚΕ αναπτύσσει καθημερινά πολύμορφες δραστηριότητες και παρεμβάσεις για τη στήριξη των δικαιωμάτων των μεταναστών, τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης και την οργάνωση του κοινού αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών.

Οπως σημειώνει στον «Ρ» ο Νίκος Λέος, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ: «Εχουμε ξεκάθαρο ποιοι είναι οι λόγοι της μετανάστευσης. Είναι η ιμπεριαλιστική πολιτική που γεννά αυτήν την κατάσταση, με τους πολέμους, την επεκτατική πολιτική και τα κεφάλαια που εισρέουν σε αυτά τα κράτη, όλα αυτά προκαλούν τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, συνθήκες όπου δεν μπορούν να επιβιώσουν άνθρωποι. Ακόμη κι εκεί, σε αυτές τις χώρες, ο πρώτος που πληρώνει τα "σπασμένα" είναι ο εργαζόμενος, που έχει μόνο την εργατική του δύναμη. Φεύγουν από την πατρίδα τους για ένα καλύτερο αύριο, για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, που πολλοί θα κάνουν χρόνια να τις δούνε. Είναι, λοιπόν, φανερό ότι δεν πρόκειται για επιλογή τους, δεν το κάνουν με τη θέλησή τους».

Το ΚΚΕ εκφράζει την ταξική, διεθνιστική αλληλεγγύη του απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί τους θεωρεί κομμάτι της εργατικής τάξης. Από αυτή τη σκοπιά, το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα και τα δικαιώματα των μεταναστών και καλεί και όλους τους εργάτες να κάνουν το ίδιο. «Με βάση και τις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος, παλεύουμε για την ανασύνταξη του εργατικού, λαϊκού κινήματος και αυτό αφορά συνολικά την εργατική τάξη. Γι' αυτό παίρνουμε ποικίλες πρωτοβουλίες», υπογραμμίζει ο Ν. Λέος. Και αναφέρει ενδεικτικά:

  • Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας στα Πατήσια, λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή σχολείο για δωρεάν εκμάθηση ελληνικών σε μετανάστες.
  • Το ΚΚΕ βρέθηκε επανειλημμένα έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, όπου συνωστίζονται ολόκληρα 24ωρα μετανάστες και πρόσφυγες για να κάνουν αίτηση ασύλου, προκειμένου να πάρουν την πολυπόθητη ροζ κάρτα. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ για την τραγική κατάσταση εκεί, προειδοποίησε ότι μέχρι και θύματα θα θρηνήσουμε.
  • Βρίσκεται σχεδόν καθημερινά έξω από βιοτεχνίες, σε οικοδομές, στα μεγάλα εργοτάξια, σε εργοστάσια, σε χωράφια, με σκοπό οι ίδιοι οι μετανάστες να ενταχθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να γραφτούν στα ταξικά συνδικάτα, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ΠΑΜΕ.
  • Εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, διοργανώνει κάθε καλοκαίρι στο πάρκο ΦΙΞ τριήμερες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, διοργανώνει γιορτές και εκδηλώσεις για τα παιδιά των μεταναστών, παρεμβαίνει για το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών στη μόρφωση, στη δωρεάν πρόνοια και την ψυχαγωγία.
  • Σε κάθε γειτονιά πραγματοποιούνται συσκέψεις, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη, να μάθουν τις θέσεις του ΚΚΕ.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της δράσης είναι, σε πολλές περιπτώσεις μετά από τον οργανωμένο αγώνα Ελλήνων και μεταναστών, όπου πρωτοστάτησε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι κομμουνιστές, να υπάρχουν και κατακτήσεις, όπως στη βιοτεχνία «Lady Fashion» και στη Μανωλάδα. Οπως και σε πολλά εργοτάξια να παίρνουν τα δεδουλευμένα τους και να κατακτούν και καλύτερες συνθήκες εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ